Taide on kaunista. Se on monihaaraista, ja taiteella on monet kasvot. Monelle taiteesta tulee ensimmäisenä mieleen maailman tunnetuimmat maalatut taulut: vaikkapa Leonardo da Vincin Mona Lisa -taulu. Se on taidetta, ja upeaa sellaista. Mutta nykyaika on tuonut mukanaan paljon muitakin taiteen lajeja, joita ei sata vuotta sitten olisi voinut kuvitellakaan laskevansa taiteeksi. Oletko kuullut vaikkapa meikkitaiteesta? Tai voisitko ehkäpä itsekin kuvitella ryhtyväsi kynsitaiteilijaksi? Maailman parhaat näidenkin lajien taitajat tienaavat taiteellaan suuria rahoja, eikä heidän tarvitse elää freedomrahoitus -lainoilla. Jos olet kiinnostunut kuulemaan näistä vähän vähemmän tunnetuista taiteen lajeista, olet tullut aivan oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa esitellään lyhyesti muutamia erilaisia taiteen lajeja, joista et välttämättä ole koskaan kuullutkaan – tai et ole ainakaan osannut yhdistää niitä taiteen piiriin.

1. Kynsitaiteelle on nykyään suuri kysyntä – ja sinäkin voit oppia harrastamaan sitä

Nykyään modernissa maailmassa ihmiset pitävät itsestään aina parempaa ja parempaa huolta. Nykyään käytetään rahaa itsensä kunnossapitoon, ja siihen ollaan valmiita uhraamaan paljonkin rahaa joka ikinen kuukausi. Siispä sellaisilla taiteilijoilla, kuten kynsiteknikoilla, on nyt hyvä hetki tienata taidoillaan rahaa. Loppujen lopuksi rakennekynsien tekeminen ja koristelu ei vaadi kovinkaan paljon – materiaalit voi saada kasaan alle satasella. Kynsi rakennetaan oman kynnen päälle liiman ja tippien sekä kovetettavan UV-geelin avulla. Rakennekynsien koristelussa vain taivas on rajana ja jokainen asiakas on erilainen: toinen haluaa vain lyhyen siistin ranskalaisen manikyyrin, kun toinen taas haluaa viiden sentin mittaiset kiiltävät korpinkynnet. Jos koet, että kynsitaide kiinnostaa, ota siitä enemmän selvää – ehkä saat itsellesi uuden ihanan harrastuksen, jolla voit tienata myös vähän taskurahaa!

2. Meikkitaiteelle riittää innokkaita harrastajia – mutta kaikista ei ole siihen

Parhaiden meikkitaiteilijoiden videoita on katsottu satoja tuhansia kertoja, ja heidän taitojaan kadehditaan ympäri maailmaa. Meikkitaiteessa ei ole rajoja, vaan ainoastaan budjetti on rajana. Meikkeihin ja meikkivarusteisiin voi saada uppoamaan pahimmillaan jopa tuhansia euroja. Meikkitaide näyttää upealta, mutta vaatii vakaata kättä ja taitoa. Pystytkö sinä siihen? Parhaimmillaan meikkitaide on erittäin palkitseva harrastus,

3. Muotisuunnittelussa kaikki viedään tarkoituksella överiksi – ja jotkut pääsevät siinä huipulle saakka

Muotisuunnittelu on yksi taiteen tunnetuimmista lajeista – joskaan sitä ei aina tajuta rinnastaa taiteeksi! Kaikki eivät muotisuunnittelua tajua lainkaan, vaan pitävät sitä silkkana pelleilynä. Kuitenkin kannattaa tajuta olevan kyse siitä, että muotisuunnittelussa varsinainen muoti on muotinäytöksissä tarkoituksin vetää överiksi – kunnolla. Vain sillä tavalla siinä saadaan ylläpidettyä mielenkiintoisuus ja kauden trendit menevät kunnolla perille. Maailman parhaat muotisuunnittelijat tienaavat työllään multimiljonääriomaisuuden – se riski kannattaa ottaa, eikö?

4. Tatuointitaide oli vielä muutamia vuosikymmeniä sitten tabu – mutta nykyään se on monelle henkireikä

Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten tatuoinnit olivat asia, joita oli vain merimiehillä ja prostituoiduilla. Vielä nykyäänkin jotkut suppeakatseiset pitävät niitä näiden likaisten ryhmien yksinoikeutena. Totuus on kuitenkin se, että maailman parhaat tatuointitaiteilijat saavat asiakkaidensa iholle loihdittua sellaisia taideteoksia, joita ei voi sanoin kuvailla. Ja mikä parasta, ne ovat pysyviä – saat pitää ne ikuisesti! Taidetta omalla iholla, mikä olisikaan hienompaa.