Moni tavallinen tallaaja ei edes ymmärrä, paljonko aikaa taideteoksen tekemiseen kuluu. Eikä ihmekään, sillä eihän monikaan taiteilija edes itse laske töihinsä kuluvaa aikaa. Kun työtä tehdään urakkamuotoisesti, ei työtunneilla tai työajoilla ole sen suurempaa merkitystä, vaan kaikki sulautuu yhdeksi yhtenäiseksi massaksi. Vaikka moni haaveilee kotoa tai omasta ateljeesta käsin tehtävästä työstä ilman työaikoja, on siinä myös omat huonot puolensa. Monesti nimittäin kiinteiden työaikojen puute sekä työkavereiden muodossa elämään tulevien sosiaalisten kontaktien puute johtaa siihen, että itsestä huolehtiminen jää täysin unholaan. Miksi pitää hiukset puhtaana, kun kukaan ei kuitenkaan ole niitä näkemässä? Kannattaa kuitenkin heti alkuunsa unohtaa tällaiset ajatukset ja muodostaa omaan elämään rutiineja, jotka saavat arjen tuntumaan mielekkäämmältä.

Yksi osa-alue, jolla kontrollin pettäminen näkyy erityisen helposti on pukeutuminen. Kun ote omasta elämästä herpaantuu, ajaudutaan helposti sellaiseen tilanteeseen, jossa omasta pukeutumisessa ei enää piitata ja saadaan aikaan niin sanottu homssuinen taiteilijalook. Vaikka omassa kodissa tehtävään työhön ei välttämättä tarvitse varustautua korkokengin ja kravatein, kannattaa silti pitää huolta siitä, että työvaatteet ovat paitsi asialliset, myös puhtaat. Esimerkiksi mukavat mutta tyylikkäät joogahousut istuvat hyvin tähän kategoriaan. Alla annamme muutaman tyylivinkin todellisille taiteilijoille siihen, kuinka pysyt tyylikkäänä myös silloin, kun työskentelet kotoa käsin.

Tyylikkäänä työhön – tyylivinkit kotoa käsin työskenteleville taiteilijoille

1. Mukavuuden ja tyylin ei tarvitse olla ristiriidassa

Moni homssuinen taiteilija perustelee vaatevalintaansa mukavuusseikoilla. Tämä argumentti ei kuitenkaan ole pätevä, sillä nykyään tyylin ja mukavuuden ei tarvitse ollenkaan syrjäyttää toisiaan. Esimerkiksi Aimn-brändin joogahousut ovat paitsi supertyylikkäät, myös huippumukavat. Tällä lookilla olet katu-uskottava niin niin kotona kuin New Yorkin kaduilla.

2. Puhtaus on kaiken A ja O

Puhtaat, siistit ja raikkaat vaatteet ovat joskus tarpeeksi antamaan ammattimaisen vaikutelman. Pidä siis huolta siitä, että pidät vaatteesi hyvässä kunnossa. Myös ihosi kiittää!

3. Laatu, ei määrä

Muutama tyylikäs vaatekappale riittää tekemään vaatekaappisi sisällöstä täydellisin. Älä siis panosta määrään, vaan keskity ennemmin siihen, että hankit muutaman laadukkaan vaatekappaleen, joita voit yhdistellä keskenään joustavasti.