Tauluseinä on tänä päivänä suosittu tapa sisustaa kodin seiniä. Tauluseinällä viitataan usean taulun yhdistelmään ja sen avulla kotiin voidaan tuoda lisää väriä ja omaa persoonaa. Nimestään huolimatta tauluseinää voidaan rakentaa niin erilaisilla taideteoksilla, valokuvilla kuin vaikkapa julisteillakin.

Näin luot kotiisi upean tauluseinän

Tauluseinä on tyylikäs tapa luoda taidetta ja tuoda kotiin persoonallisuutta. Usean taulun yhdistelmällä voit esimerkiksi korostaa huoneen korkeutta, ja se on nokkela tapa koota taiteellisesti yhteen parhaita muistoja omasta elämästä.

Kun aloitat tauluseinän suunnittelun, pyri sommittelemaan tauluseinän design jo etukäteen. Tämä on helppoa esimerkiksi tulostamalla tauluseinälle tulevat kuvat ja kokoamalla niitä lattialla haluttuun muotoon. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa kuvia, voit suunnitella tauluseinän kätevästi myös tietokoneella. Kun sopiva tauluseinä on suunniteltu, voit tilata tauluseinät kätevästi suoraan verkkokaupasta samassa paketissa. Laajan valikoiman ansiosta voit yhdistellä rohkeasti eri tyylejä, muotoja, värejä ja kokoja. Rohkeilla yhdistelmillä saat luotua kontrastia, joka vangitsee silmän. Kokeile myös rohkeasti eri tauluja sekä vaaka- että pystysuunnassa samaan tauluseinään.

Kun taulut ovat saapuneet ja kaikki valmiina aloitukseen, on suositeltavaa lähteä liikkeelle yhdestä taulusta, jonka ympärille asettelet kaikki muut taulut. Tämä taulu voi olla oma henkilökohtainen suosikkisi. Jos tauluseinää kootessasi sinusta alkaa tuntua, että kaikki taulut eivät sovi yhteen, voit yhtä hyvin koota niistä pienempiä tauluseiniä eri huoneisiin.

Tauluja ei myöskään tarvitse olla parillista määrää. Itse asiassa pariton määrä tauluja vetää tauluseinään enemmän huomiota. Toisaalta taas, jos sinulla on paljon pieniä kuvia, symmetrinen neliönmuotoinen tauluseinä voi sopia hyvin. Tärkeintä on, että sommittelet ja mallaat tauluja yhteen rohkeasti ja kokeilet erilaisia yhdistelmiä avoimin mielin. Ripusta taulut seinälle vasta sitten, kun haluamasi yhdistelmä on valmis – näin et tule poranneeksi seinään liikaa reikiä!