Taide on käsite, joka sisältää useita eri taiteen muotoja, kuten kuvataiteen, musiikin ja kaikenlaisen muun taiteen. Taide on kaikessa yksinkertaisuudessaan itsensä ilmaisua, itselle sopivalla tavalla.

Kun puhutaan meikeistä ja meikkaamisesta, ei monelle tule ensimmäisenä mieleen, että myös meikki on omalta osaltaan taidetta.

Tähän on kuitenkin viime vuosina tullut muutos, sillä erityisesti sosiaalisen median myötä myös meikkaamisesta on tullut yhä suositumpaa niin ammattilaisten kuin tavallisten ihmistenkin keskuudessa.

Meikkejä tuotteina sekä itse meikkaamista pidetään usein vain trendeihin perustuvana taidemuotona, mutta tämä ei pidä lainkaan paikkaansa. Erityisesti monet ammattilaiset tekevät meikkaamisesta todella taidetta ja näin he myös luovat näitä trendejä.

Lisäksi eri lehtien sivuilla, mainoksissa ja sosiaalisessa mediassa törmää mitä uskomattomampiin teoksiin, joita ihmiset ovat joko omilleen tai jonkun toisen kasvoille loihtineet.

Meikki välineenä

Kun tutustumme minkä vain meikkibrändin, kuten vaikka Loreal, tuotteisiin, voimme selvästi nähdä, että monet meikkipaletit jopa muistuttavat maalajien väripaletteja, kuten myös itse meikkauksessa käytettävät välineetkin.

Nykypäivänä meikit ovat kehittyneet koostumukseltaan sille tasolle, että niillä on mahdollista luoda kasvoille joko uskomattomia teoksia tai sitten tehdä perinteisestä meikistä kotioloissakin ammattilaisen tasoisen.

Vielä muutamia vuosia sitten löytyi esimerkiksi rajauskynistä muutama perusväri, kuten musta, sininen ja harmaa, mutta tänä päivänä on niistäkin saatavilla aika lailla kaikki sateenkaaren värit. Erilaisten meikkien tekeminen on siis nykyään paremmin mahdollista kuin koskaan.

Maskeeraus

Yksi meikkaamisen muodoista on totta kai maskeeraus, joka on monella tapaa hyvin eri asia kuin perinteinen meikkaus. Maskeeraajat tekevät todella taidetta luomuksillaan ja näitä taideteoksia on mahdollista nähdä niin lehtien sivuilla, elokuvissa, sarjoissa kuin monissa muissakin paikoissa.

Maskeerauksella on mahdollista luoda satuhahmoja, painajaismaisia olentoja ja monia muita asioita.

Yksi maskeeraukseen liitetty taidemuoto on body painting, joka tunnetaan myös nimellä vartalomaalaus, joka tarkoittaa koko vartaloon tai osin vartaloon tehtävää maalausta. Vartalomaalauksessa vain mielikuvitus on rajana ja tämä onkin yksi meikkauksen muodoista, joissa ammattilaiset myös kilpailevat.

Upeimmat vartalomaalaukset eivät todellakaan kalpene kanvaaseille maalatuille teoksille. Ainoa ero näiden kahden välillä on vain itse teoksen pysyvyys, joka meikeillä tehtynä onkin tietysti lyhyempi.

Minustako meikkitaiteilija?

Meikkaminen on taidemuoto, jota meistä jokainen voi harjoittaa ilman minkäänlaisia rajoituksia. Olit sitten nuori, vanhempi, mies tai nainen, on meikki meidän kaikkien ulottuvilla ja tehtävissä. Meikkaaminen, kuten mikä tahansa muukin taidemuoto, kaipaa harjoitusta, mutta vain mielikuvitus on rajana, eikä kukaan tule sanomaan, että teet sen jotenkin väärin, kuten käy monesti minkä tahansa muunkin taidemuodon kanssa.

Jos olet siis kiinnostunut meikkaamisesta, maskeerauksesta tai vartalomaalauksesta, kokeile rohkeasti, mitä voit saada aikaan! Moni ammattilainen onkin aloittanut uransa tekemällä meikkejä itselleen harrastusmielessä, mutta meikkien maailma on vienyt heidät mukanaan.